Mourinho: "Nederland, Brazilië en Duitsland topfavoriet"

6 juni 2006, 10:21

José Mourinho, één van de beste trainers van dit moment, verwacht dat Nederland hoge ogen zal gaan gooien op het WK. De Portugese oefenmeester ziet de mannen van bondscoach Marco van Basten als één van de drie topfavorieten voor de wereldtitel. De andere landen die in zijn ogen een goede kans maken, zijn titelverdediger Brazilië en gastland Duitsland.

Mourinho verwacht veel van Nederland en Duitsland, omdat hij onder de indruk is van de manier waarop de bondscoaches van beide landen werken. De Portugese oefenmeester ziet overeenkomsten tussen Marco van Basten en Jürgen Klinsmann, de huidige Bundestrainer van de Duitsers. "Van Basten en Klinsmann inspireren me. Ze waren exceptionele spelers en als trainer laten ze hun elftal spelen zoals ze vroeger zelf ook speelden", zegt Mourinho in de Britse krant The Sun.

"Nederland en Duitsland zijn wat mij betreft twee teams die eruit springen", gaat de trainer van Chelsea verder. "Beide landen zullen ongetwijfeld succes boeken, daar ben ik van overtuigd." Toch schat Mourinho titelhouder Brazilië nog iets hoger in dan beide Europese landen. "Ik zou eigenlijk niet weten wie Brazilië af zou moeten stoppen. Ze hebben een nog betere ploeg dan in 2002, toen ze wereldkampioen werden." 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen