Spoorboekje: Europese lotingen en Jupiler League-voetbal

11 december 2017, 07:00   Bijgewerkt: 10 december 2017, 23:48

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 11 december.

Nieuws

{image[320477][left-half][Champions League]}- Europese lotingen

Na de uitschakeling van Feyenoord en Vitesse heeft Nederland geen internationale vertegenwoordigers meer. Niettemin wordt er vanmiddag geloot voor de achtste finales van de Champions League (12.00 uur) en de tweede ronde van de Europa League (13.00 uur).

Specials

- ErediVisie

Zoals elke week blikken we in de rubriek ErediVisie terug op het afgelopen weekend in de hoogste voetbalafdeling van Nederland. Ondanks de afgelastingen van Sparta - Vitesse en FC Utrecht - Feyenoord vielen er weer genoeg zaken op.

- Engels trainerskartel

Frank de Boer werd vervangen door Roy Hodgson, Ronald Koeman door Sam Allardyce en Slaven Bilic door David Moyes. Het zijn de bekende namen in de Premier League. Same old, same old. Vandaag meer over een Engels trainerskartel.

- Interview De Ligt

Matthijs de Ligt boekte met Ajax een 3-0 overwinning op PSV. De verdediger van de Amsterdammers blikt terug op de topper. Daarnaast spreekt hij onder andere over zijn teamgenoot Frenkie de Jong en de speelstijl waarmee PSV voor de dag kwam tegen Ajax.

Wedstrijden

{image[322726][right-half][]}Jupiler League (20.00)

Koning Winter weerhield FC Oss en koploper NEC vrijdag van voetballen, maar het Jupiler League-duel wordt vanavond ingehaald. Daarnaast krijgt Jong Ajax bezoek van FC Den Bosch en gaat SC Cambuur op visite bij Jong AZ.

Lazio - Torino (21.00)

Het is spannend in de Serie A. Internazionale leidt met veertig punten, voor Napoli (39 punten), Juventus (38), AS Roma (35) en Lazio (32), waarbij Roma en Lazio respectievelijk nog één en twee wedstrijden tegoed hebben. Kan Lazio, de ploeg van Stefan de Vrij en goalgetter Ciro Immobile, ten koste van Torino in verliespunten naast Juventus en Roma komen?

{image[318736][left-half][Jaap Stam ]}Reading - Cardiff City (21.00)

Waar Reading afgelopen seizoen de finale van de play-offs om promotie naar de Premier League haalde, verloopt deze jaargang minder goed voor de Nederlands getinte ploeg. De equipe van manager Jaap Stam en spelers Joey van den Berg, Roy Beerens, Leandro Bacuna en Pelle Clement staat op de zestiende plek in het Championship. Vanavond ontvangt het nummer twee Cardiff City.

Voetbal op tv

12.00 uur: Loting Champions League, Eurosport 1 - loting achtste finales Champions League

13.00 uur: Loting Europa League, FOX Sports 1/2 en Eurosport 1 - loting tweede ronde Europa League

19.30 uur: Peptalk, Ziggo Sport/Ziggo Sport Select - sporttalkshow

20.00 uur: FC Oss - NEC, FOX Sports 1 - live verslag van het Jupiler League-duel

20.00 uur: Jong Ajax - FC Den Bosch, FOX Sports 3 - live verslag van het Jupiler League-duel

20.30 uur: Voetbal Inside, RTL7 - voetbaltalkshow

21.00 uur: Lazio - Torino, Eurosport 2 - live verslag van het Serie A-duel

21.00 uur: Reading - Cardiff City, Ziggo Sport Voetbal - live verslag van het Championship-duel

22.00 uur: Natafelen, FOX Sports 1 - voetbaltalkshow

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen