Cocu kritisch: "We hebben veel te weinig lef getoond"

10 december 2017, 20:23   Bijgewerkt: 11 december 2017, 00:31

Phillip Cocu zag PSV met 3-0 onderuit gaan tegen Ajax in de Johan Cruijff ArenA. Voor de koploper is er nog niks verloren, want de voorsprong op de Amsterdammers bedraagt nog altijd zeven punten. Nummer twee AZ heeft vijf punten minder.

Cocu oordeelde na afloop dat PSV een bijzonder slechte wedstrijd speelde. "We hadden vandaag geen recht van spreken. Ajax wilde er alles aan doen om een wedstrijd te winnen. Dat draagt ook bij aan de overwinning, dat hadden wij ook moeten laten zien. Voetballend hebben we echt veel te weinig gebracht. Ajax creëerde voor rust weinig, maar wij stelden daar ook niets tegenover. In de rust heb ik ook tegen de jongens gezegd dat ze meer lef moesten tonen. Maar in de tweede helft geven we de wedstrijd binnen een kwartier helemaal weg", zegt de trainer in gesprek met de NOS.

"Hiermee wordt bevestigd wat ik al al langer roep. Het is zeker nog niet gedaan", doelt Cocu op de strijd om het landskampioenschap. PSV kreeg daarnaast nog een aderlating te verwerken. Jürgen Locadia moest al na twaalf minuten geblesseerd het veld verlaten. De trainer kon nog weinig duidelijkheid geven over de kwetsuur. "Het is afwachten, maandag weten we meer."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen