De Ligt: "Onze inzet en steun van Arena gaven de doorslag"

11 december 2017, 11:07   Bijgewerkt: 11 december 2017, 21:48

Matthijs de Ligt is nog altijd slechts achttien jaar, maar vormt nu al één van de voornaamste – zo niet de voornaamste –steunpilaren in de Ajax-defensie. In de topper tegen PSV speelde de jongeling door een gewaagde tactiek van trainer Marcel Keizer centraal achterin zelfs één-tegen-één. "Vorig jaar mocht ik tegen PSV invallen. Ik weet nog goed dat ik toen echt dolgelukkig naar mijn vrienden ging. Nu speel ik gewoon alles", typeert hij zijn stormachtige ontwikkeling.

Druk op schouders met De Jong als partner

De Ligt bleef ditmaal moeiteloos overeind en was naast zijn eigen optreden ook erg te spreken over dat van zijn gelegenheidspartner achterin, de inschuivende Frenkie de Jong. "Frenkie heeft het heel goed gedaan. Hij is voetballend geweldig en daarmee echt een verademing voor onze opbouw." Op de vraag of dit ook meteen de tactische sleutel tot succes is, reageert De Ligt echter terughoudend. "Verdedigend valt er natuurlijk nog wel wat aan te schaven. Ik denk dat hij vooral toekomst heeft als middenvelder en minder als verdediger."

"Geloof in titel is nooit weggeweest"

Ajax kreeg daarmee eigenlijk niets minder dan loon naar werken, zeker gezien de ultra-defensieve instelling van PSV. De Eindhovenaren waren geen schim van de trotse koploper en leken enkel voor een punt naar Amsterdam te zijn gekomen. "Nu is PSV natuurlijk wel een ploeg die altijd erg gevaarlijk is in de counter. Daar maken ze ook best vaak goed gebruikt van. Maar om eerlijk te zijn, was ik ook wel verbaasd dat ze hier zó verdedigend speelden", moet ook De Ligt erkennen.

Door: Ronald Vording

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen