ErediVisie: verdediger Frenkie, El Khalaati en sneeuwschuivers

11 december 2017, 11:52   Bijgewerkt: 11 december 2017, 15:05

Hoewel de KNVB heel laat nog Eredivisie-duels nog afblies, gaat de ErediVisie gewoon door. En gelukkig gebeurde er meer dan alleen de sneeuwvlokken die uit de hemel vielen. Ajax maakte de titelstrijd weer spannend door PSV te vernederen, Heracles Almelo kende problemen achterin en John van 't Schip had hoge nood. Dat en meer in ons wekelijkse rondje langs de velden.

Verdediger Frenkie?

Sneeuwschuiver Jurjus

De ballenjongens (die in de eerste helft vanwege de kou overigens binnen mochten blijven), trouwe supporters, vierde official, camera-mensen: voor iedereen was de gevoelstemperatuur van min tien graden in Kerkrade zeker bijzonder onaangenaam. Maar voor keepers Sergio Padt, hij kampte deze week met een griepje, en Hidde Jurjus was het helemaal koukleumen. Als keeper kun je onmogelijk in een winterjas met een extra dikke sjaal in het doel gaan staan. Dus wat doe je dan als het spel even stilligt? Juist: sneeuw uit je eigen zestienmetergebied ruimen. Zijn doelgebied hield hij dus schoon. Helaas voor de Limburgers lukte de goalie dat met zijn doel niet.

Verdedigende malaise?

Nasser El Khalaati?

Fack de fakkels?

Plassende Van 't Schip?

Was het wel of geen terechte penalty die Excelsior kreeg? PEC Zwolle-trainer John van 't Schip kon na het duel geen antwoord geven op die vraag. De oefenmeester moest tegen het einde van de pauze nog een plasje plegen, maar het toilet was bezet. Dus moest hij wachten en daardoor miste hij de aanleiding voor de strafschop die Excelsior op voorsprong bracht. Gelukkig hoefde de coach geen grote boodschap te doen, dan had hij niet alleen de treffer van de Rotterdammers gemist, maar vermoedelijk ook die van Mustafa Saymak die meteen daarna viel…

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen