CL-loting: Real Madrid tegen PSG, Chelsea treft Barcelona

11 december 2017, 12:26   Bijgewerkt: 11 december 2017, 12:41

Bij de loting voor de achtste finales van de Champions League zijn er acht fraaie duels uit de koker gerold, met twee ontmoetingen als absolute blikvangers. Met titelhouder Real Madrid tegen Paris Saint-Germain staat er in de eerste ronde van de knock-outfase meteen een geweldig affiche op het programma. Ook Chelsea tegen FC Barcelona is een dubbele ontmoeting om de vingers bij af te likken.

We kunnen er uiteraard niet omheen dat Real Madrid tegen PSG de grootste klapper van de loting was. Real werd tweede in de groep van Tottenham Hotspur en het Franse sterrenensemble won Poule B waar ook Bayern München in zat. PSG maakte met name indruk door de aanvallende power: het maakte maar liefst 25 goals in de zes groepsduels.

Ook Chelsea en FC Barcelona kunnen aan de bak, aangezien die twee ploegen het tegen elkaar gaan opnemen in de tweede ronde. Barcelona pakte veertien punten in Groep D en werd daarmee groepshoofd, Chelsea werd tweede in Groep C. Op de laatste speeldag verloor het de koppositie in de groep aan AS Roma. Die ploeg wacht een dubbele ontmoeting met Shakhtar Donetsk.

Voor Ricky van Wolfswinkel en stuntploeg FC Basel verliep de loting ook schitterend. De kampioen van Zwitserland heeft de fraaie uitdaging om Manchester City te stoppen. Ryan Babel en Jeremain Lens zullen de degens kruisen met Bayern München. De Turkse club presteerde geweldig en werd als eerste Turkse club ooit groepshoofd in de Champions League.

De heenduels worden gespeeld op 13/14 en 20/21 februari. Begin maart staan de returns op de rol.

De duels in de achtste finales

Juventus - Tottenham Hotspur

Basel - Manchester City

FC Porto - Liverpool

Sevilla - Manchester United

Real Madrid - PSG

Shakhtar Donetsk - AS Roma

Chelsea - FC Barcelona

Bayern München - Besiktas [photo,106875,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen