Blangé wil zo snel mogelijk een nieuwe 'td' bij KNVB

12 december 2017, 09:46   Bijgewerkt: 12 december 2017, 11:33

Als het aan Peter Blangé ligt, komt er zo snel mogelijk een nieuwe technisch directeur bij de KNVB. Sinds Hans van Breukelen uit zijn functie werd gezet, is het nog nog wachten op een nieuwe 'td' bij de bond. Volgens Blangé, die als prestatie- en innovatiemanager (PIM) bij de bond werkt, is het cruciaal dat er snel een nieuwe man komt.

Dat vertelt hij in gesprek met de NOS. "Dat is ook voor mijn werk belangrijk. Dan hebben we weer meer richting en sturing en kunnen we doorpakken. Ik ben aangesteld door Hans van Breukelen, die kreeg als opdracht mee om een PIM aan te stellen. Ik vind het vervelend hoe het voor hem is afgelopen", zegt Blangé.

Hij is niet van plan om zelf de functie van technisch directeur te gaan bekleden. "Nee, zelf ik ben geen kandidaat. Als technisch directeur moet je een gedegen voetbalachtergrond en -kennis hebben. Als volleyballer kan ik topsportoverschrijdend mijn steentje bijdragen, maar voor een zware functie als technisch directeur schiet ik voetbalinhoudelijk te kort", stelt hij.

Zijn eerste maanden bij de bond verliepen niet zonder slag of stoot, beseft Blangé. "De voetballerij is een onzeker landschap. Het is verre van rustig geweest." Hij beseft dat de KNVB er voor zal moeten zorgen om de huidige ontwikkelingen bij te benen. "Het voetbal wordt steeds sneller en steeds harder. We hebben bijna fysieke wonderkinderen nodig. We kunnen wel stilzittend gaan wachten op een nieuwe lichting, maar dan redden we het zeker niet."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen