Heel veel lof voor De Jong: "Betere versie van Beckenbauer"

12 december 2017, 14:05

Het optreden van Frenkie de Jong tegen PSV heeft de tongen in Nederland behoorlijk losgemaakt. Het twintigjarige talent van Ajax speelde in de topper van zondag als inschuivende verdediger en dat deed hij naar behoren. Voormalig international Arie Haan wist niet wat hij zag.

De 69-jarige oud-speler doet zijn verhaal in het Algemeen Dagblad. Vorige weekend zat de voormalig oefenmeester wat te zappen toen hij de wedstrijd tussen FC Twente en Ajax voorbij zag komen. "Ik dacht: hé, wacht eens. Op welke positie staat die De Jong nu eigenlijk? Ik pakte de opstelling erbij en zag dat hij op papier als verdediger stond opgesteld. Toen ben ik er echt voor gaan zitten. Prachtig man, dat Ajax weer zo speelt", vindt de oud-Ajacied.

Volgens Haan is de middenvelder van Ajax echt een heel groot talent. "Ik vind die knul echt een openbaring. Ik heb echt van hem genoten tegen PSV. Nu ga je misschien lachen: hij is een betere versie van Franz Beckenbauer. En dat moeten mensen wel goed interpreteren. Wat ik vooral bedoel: hij heeft óók nog snelheid en passeert zo makkelijk. Een enorm wapen.''

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen