Spoorboekje: Ten Cate treft Real, PSV moet zich herstellen

13 december 2017, 07:00   Bijgewerkt: 12 december 2017, 23:24

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op woensdag 13 december.

Nieuws

Transfer Romero naar PSV

Het is een kwestie van tijd alvorens de transfer van Maximiliano Romero helemaal officieel is. De zaakwaarnemer van de achttienjarige spits komt naar Nederland om met de club over de laatste details te onderhandelen. Zou de overstap woensdag al helemaal in kannen en kruiken zijn?

Wedstrijden 

Al Jazira - Real Madrid (18.00 uur) 

De eerste wedstrijd van deze avond is meteen een mooie: het Al Jazira van Henk ten Cate kruist op het Wereldkampioenschap voor clubs de degens in de halve finale met het grote Real Madrid. Het team van de Nederlander schakelde in de kwartfinale het Japanse Urawa Red Diamonds uit (1-0). 

Lees ook: Voorstelrondje: alle deelnemers van het WK voor clubs 

FC Groningen - PSV (18.30 uur) 

De Eredivisie-avond schiet vanavond in gang met de wedstrijd tussen FC Groningen en PSV. De thuisploeg is met een twaalfde positie op de ranglijst teleurstellend begonnen aan het seizoen, maar een overwinning op PSV zou direct veel goedmaken. De Eindhovense koploper is op zoek naar revanche voor de zeperd bij Ajax. Groot vraagstuk is hoe Phillip Cocu de afwezigheid van Jürgen Locadia op gaat vangen. 

Feyenoord - sc Heerenveen (20.45 uur) 

Door het winterweer kwam Feyenoord afgelopen weekend niet in actie. De regerend kampioen heeft daardoor extra tijd gekregen om zich voor te bereiden op het treffen met sc Heerenveen. De Rotterdammers hopen de winnende serie te vervolgen, maar de Friezen kunnen een goed resultaat ook zeer goed gebruiken. Het team van Jurgen Streppel pakte slechts één punt uit de laatste drie duels. 

Strasbourg - Paris Saint-Germain (21.05 uur) 

In de achtste finale van de Coupe de la Ligue kruisen Strasbourg en Paris Saint-Germain de degens. Dat duel is met name interessant vanwege de recente geschiedenis. Twee weken geleden won de laagvlieger in de competitie namelijk knap met 2-1 van de onbedreigde koploper van de Ligue 1. Kan het team ook in de beker stunten tegen de Parijzenaars? 

Voetbal op tv

18.30 uur: FC Groningen - PSV, FOX Sports 1, live verslag van het Eredivisie-duel 

18.30 uur: Vitesse - Willem II, FOX Sports 3, live verslag van het Eredivisie-duel

19.45 uur: VVV-Venlo - FC Utrecht, FOX Sports 5, live verslag van het Eredivisie-duel

20.25 uur: Bayern München - 1. FC Köln, FOX Sports 2, live verslag van het Bundesliga-duel

20.45 uur: ADO Den Haag - Roda JC FOX Sports 3, live verslag van het Eredivisie-duel

20.45 uur: Feyenoord - sc Heerenveen, FOX Sports 1, live verslag van het Eredivisie-duel

20.50 uur: West Ham United - Arsenal, Ziggo Sport Select, live verslag van het Premier League-duel 

20.55 uur: AC Milan - Hellas Verona, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het Coppa Italia-duel

00.40 uur: Flamengo - Independiente, FOX Sports 2, live verslag van de finale van de Copa Sudamericana

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen