Groenendijk mist extra publiek, onduidelijkheid over Kanon

12 december 2017, 17:54

Dankzij de 2-3 overwinning bij FC Twente afgelopen zaterdag staat ADO Den Haag op een zeer knappe achtste plaats in de Eredivisie en dat met een thuiswedstrijd tegen nummer zeventien Roda JC voor de boeg. Toch mist trainer Alfons Groenendijk bij de club nog een beloning voor die goede prestaties in de vorm van hogere toeschouwersaantallen. 

"Ik vind dat er meer mensen moeten komen. We staan op de achtste plek. Dat is in jaren niet gebeurd. Het wordt tijd dat Den Haag de ploeg gaat omarmen en naar het stadion komt", zo tekent Het Algemeen Dagblad op uit zijn mond. "Als ik ergens jaloers op ben bij FC Twente is dat er bijna 30.000 supporters in zo'n stadion als één man achter die ploeg staat. En zij staan laatste. Dan moet je hier als Hagenees de ploeg nu ook gaan steunen."

Een van de redenen voor de lagere bezoekersaantallen kan zijn dat ADO minder goed presteert in de thuisduel. "Dat zie je vaak bij ploegen in opbouw. Er is niets moeilijker dan het spel maken. Er zijn maar heel weinig ploegen die dat kunnen. PSV staat bovenaan en kijk hoe zij spelen tegen Aja Ook in thuiswedstrijden spelen ze vaak vanuit de omschakeling. Ajax wil altijd het spel maken, maar dat is één van de weinige ploegen in Nederland."

Verder is er bij ADO Den Haag nog altijd geen duidelijkeheid over de blessure van Wilfried Kanon. Hij liep in de wedstrijd tegen FC Twente een stressfractuur aan zijn enkel op. Duidelijk is wel dat hij in ieder geval de thuiswedstrijd Roda JC moet missen. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen