Gisteren gemist: Eerste zege Verbeek, Dortmund wint nu wel

13 december 2017, 01:07

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl iedere dag het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdaggavond 12 december.

- Eerste zege FC Twente onder Gertjan Verbeek

Gertjan Verbeek heeft met FC Twente zeer belangrijke punten gepakt in de strijd tegen degradatie. Op bezoek bij NAC werd het uiteindelijk 1-2 dankzij twee goals van Oussama Assaidi. Het was een harde wedstrijd met twee penaltymomenten die niet gezien werden, meerdere opstootjes en uiteindelijk ook nog een rode kaart.

- AZ en PEC Zwolle houden elkaar in evenwicht

AZ heeft voor het eerst in zeven duels weer eens puntenverlies (!) geleden in de Eredivisie. De Alkmaarders deelden in Zwolle de punten met PEC: 1-1. AZ en PEC maakten hun hoge klassering volledig waar. Het duel verveelde namelijk geen moment. Beide doelpunten vielen voor rust. Terell Ondaan zette de thuisploeg op voorsprong, Alireza Jahanbakhsh deed enkele minuten later iets terug: 1-1. In de slotfase miste Bram van Polen namens de thuisploeg nog een penalty.

- Zonder Bosz wint Borussia Dortmund wel

De eerste wedstrijd zonder Peter Bosz is voor Borussia Dortmund uitgemond in een 0-2 overwinning. Op bezoek bij FSV Mainz 05 won Peter Stöger zijn eerste wedstrijd als trainer van Dortmund. Dit terwijl hij in veertien Bundesliga-wedstrijden al trainer van 1. FC Köln geen een overwinning wist te behalen.

- Inter zwijnt tegen ploeg uit de Lega Pro

Met alle moeite van de wereld heeft Internazionale de thuiswedstrijd tegen Prodenone Calcio overleefd. De koploper van de Serie A had strafschoppen nodig om af te rekenen met de laagvlieger. Wat dat betreft kwam AS Monaco beter voor de dag in de Franse beker, waar SM Caen mede door een beauty van Radamel Falcao met 2-0 werd gevloerd.

- Gremio tegen Ten Cate of Real

Gremio Porto Alegre heeft zich als eerste ploeg geplaatst voor de finale van het wereldkampioenschap voor clubteams. In Abu Dhabi ontdeden de Brazilianen zich met grote moeite van Pachuca (1-0). Een doelpunt in de verlenging bleek genoeg voor de Zuid-Amerikanen.