Boussoufa: "Ten Cate was een goede bondscoach geweest"

13 december 2017, 07:45

De KNVB had er goed aan gedaan om Henk ten Cate aan te stellen als bondscoach. Dat denkt Mbark Boussoufa, de middenvelder die onder de coach op het WK voor clubteams in de halve finale staat, althans. "Hij was een goede bondscoach geweest, dat staat vast."

Niet alleen het verrassende landskampioenschap haalde Ten Cate met Al-Jazira binnen. Ook staat hij knap in de halve finale van het WK voor clubteams. Een bijzondere prestatie, zeker gezien het feit dat normaliter de kampioen van één land niet mee mag doen. Doordat het toernooi in Abu Dhabi wordt gehouden, mag ook de landskampioen van dat land aansluiten in de eerste ronde.

"Tegen Urawa, dat nu eenmaal meer kwaliteit heeft dan Al-Jazira, heeft hij het tactisch goed neergezet waardoor we in de counter steeds heel erg gevaarlijk konden zijn", analyseert Boussoufa in De Telegraaf. "Toen hij hier binnenkwam, stond de club er slecht voor, maar inmiddels heeft hij de beker en de landstitel veroverd en staat hij in de halve finale van het WK. Knap. Zijn invloed op het team is groot."

Dat er tegen Real Madrid weer een stunt inzit, lijkt niet realistisch, beseft ook de middenvelder. "Tegen Urawa waren onze kansen klein en nu zijn die nog kleiner. We spelen tegen een van de beste ploegen van de wereld en gaan ons stinkende best doen. Het is geweldig – vooral voor die jonge jongens hier – tegen zo'n grote club te mogen spelen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen