Nog geen eigen tak binnen de KNVB voor de Oranje-vrouwen

13 december 2017, 13:21

De Oranje-vrouwen hebben een flinke verhoging gekregen als het gaat om de financiële vergoedingen. Hoewel ze niet op het niveau van de mannen zitten, vindt Jan Dirk van der Zee, KNVB-directeur amateurvoetbal, dat er een positieve ontwikkeling plaatsvindt. Al komt er waarschijnlijk geen eigen tak binnen de voetbalbond voor de dames. 

"Wat ik kan zeggen: ze kregen een mooi bedrag, maar dat staat in géén verhouding tot wat het nu is. Logisch, want er is veel gebeurd", aldus Van der Zee in De Telegraaf. "We hebben volle stadions, dus voor het eerst in de historie maken we marges op recettes. We hebben media-inkomsten, dat is óók nieuw. En de commerciële waarde is hoger. De vrouwen mogen daarin meedelen. We hebben goed geluisterd naar hun wensen."

Een andere eis van de vrouwen is dat ze een eigen tak willen binnen de bond. Op dit moment vallen ze nog onder de amateurtak. "Als je naar afgelopen zomer kijkt, hebben de Oranjevrouwen zich in een topsportklimaat kunnen voorbereiden op het EK. We hebben de technische staf enorm uitgebreid en de faciliteiten sterk verbeterd. Wie dat dan financiert en beslist binnen de bond, dat is voor de spelers niet interessant. In de beeldvorming en positionering snap ik het wel. Daarover vinden al discussies plaats. De topsportkant van het vrouwenvoetbal moet eigenlijk niet onder het amateurvoetbal hangen, maar onder het betaald voetbal."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen