Van den Brom: "AZ is een stuk verder dan voorheen"

15 december 2017, 12:25

Zondag staat de Noord-Hollandse derby tussen AZ en Ajax op het programma. De Alkmaarders verloren in de midweekse speelronde de tweede plaats in de Eredivisie aan de Amsterdammers, maar kunnen dat in eigen huis weer goedmaken. Beide ploegen hebben evenveel punten, maar het doelsaldo van Ajax is een stuk beter.

Trainer John van den Brom stelt tegenover AZ TV dat er een ander Ajax staat sinds de gewonnen topper tegen PSV (3-0). Hij ziet dat trainer Marcel Keizer zijn ideale formatie heeft gevonden. "De wisselvalligheid zat met name in het elftal daarvoor, in de manier van spelen vooral. Ze hebben alsnog heel wat punten bij elkaar gesprokkeld, maar niet op de manier die ze bij Ajax graag zien. Tegen PSV hebben ze een geweldige wedstrijd gespeeld en de titelstrijd nieuw leven in geblazen. Dat deden ze met goed voetbal", aldus de trainer, die over een fitte selectie kan beschikken.

Voor de confrontatie van zondag heeft AZ twee dagen meer rust dan Ajax, dat donderdagavond nog in actie kwam tegen Excelsior. "Dat maakt denk ik niet zo heel veel verschil. Beide teams zijn superfit. We spelen allebei geen Europees voetbal, dus wat dat betreft is het ook wel lekker om eens zo'n week als deze te hebben", zegt Van den Brom. "We staan er op de ranglijst goed voor, maar één van onze doelstellingen is om tegen clubs uit de top drie beter voor de dag te komen. We zijn nu een stuk verder dan voorheen, dus dan moet het maar een keer gebeuren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen