Molenaar wil fans belonen, Steijn niet bezig met derby-gevoelens

15 december 2017, 20:15

Een van de mooiste wedstrijden dit Eredivisie-weekend is misschien wel de Limburgse derby tussen Roda JC en VVV-Venlo. Het is niet alleen een beladen, maar ook een belangrijke wedstrijd in de Eredivisie. 

"Terugkijkend op de eerste competitiehelft is de conclusie dat we met nul punten uit de eerste zes wedstrijden een heel moeilijke start kenden", blikt trainer Robert Molenaar vooruit en terug voorafgaand aan de laatste thuiswedstrijd van 2017 op de clubsite. "Natuurlijk knaagden die resultaten aan het vertrouwen. De gewonnen uitwedstrijd tegen Sparta gaf ons wat dat betreft lucht."

De oefenmeester vindt wel dat zijn ploeg van moeilijke periodes moet leren. "Voor de rest van het seizoen zullen we, bij de tegenslagen die nog zullen volgen, onverstoorbaar moeten blijven. Als professionals zullen we ons daarin moeten onderscheiden. Topvoetbal bestaat voor vijftig procent uit mentale weerbaarheid. Omgaan met tegenslag maakt iemand tot een winnaar", aldus Molenaar, die hoopt VVV-Venlo te kunnen verslaan. "In de laatste thuiswedstrijd van dit jaar willen we de fans opnieuw met veel energie achter ons krijgen en vermaken, maar zeker ook een overwinning schenken."

Het wordt een zware wedstrijd, denkt de coach. Met name omdat Roda JC na een moeilijke start, zoals Molenaar betoogde, inderdaad steeds meer punten pakt. "Roda is na een matige start steeds beter gaan voetballen. Kijk naar afgelopen week, ze waren ADO in Den Haag lang de baas. Als je morgen verliest is het gat nog maar twee punten, zij zullen er alles aan doen om dat gat voor de Kerst nog te dichten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen