WK voor clubs eindigt in mineur voor Ten Cate en co

16 december 2017, 17:01

In de halve finale was het Al Jazira van Henk ten Cate dicht bij een stunt tegen Real Madrid, maar uiteindelijk was De Koninklijke toch een maatje te groot. In navolging van die wedstrijd heeft de ploeg van de Nederlander ook de wedstrijd om de derde te plaats verloren. Het Mexicaanse Pachuca was veel te sterk en won met 4-1.

In de halve finale kwam Al Jazira verrassend op voorsprong tegen Real, maar uiteindelijk werd er toch met 2-1 verloren. Ook vandaag is het dus misgegaan in de strijd om de derde plaats. In de eerste helft hield de ploeg uit Abu Dhabi lang stand, maar acht minuten voor rust opende het Mexicaanse team de score. Jonathan Urreta nam de treffer voor zijn rekening. In de tweede helft kwam het team van Ten Cate langzij via Khalfan Mubarak Al Shamsi, maar de gelijkmaker werd snel van tafel geveegd door de Mexicanen.

Jara maakte de 2-1 en daarmee was het verzet compleet gebroken. Door doelpunten van de zeventienjarige Roberto de la Rosa en Ángelo Sagal (penalty) liep Pachuca uit naar een 4-1 overwinning. De strijd om de derde plaats was op het WK uiteraard een opwarmertje voor de finale die vanavond op het programma staat. Om 18.00 uur Nederlandse tijd kruisen Real Madrid en Grêmio de degens.