Chelsea voert druk op United op, ook Arsenal wint

16 december 2017, 17:58

Chelsea heeft zaterdagavond in eigen huis een nipte 1-0 zege geboekt op Southampton. Marcos Alonso maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. Ook nummer vier Arsenal wist te winnen. Newcastle United werd met 1-0 verslagen.

Chelsea-Southampton

Chelsea houdt druk op nummer twee Manchester United door een 1-0 overwinning op Southampton. In de eerste helft waren de kansen voornamelijk voor de thuisploeg. De grootste mogelijkheid was voor Pedro, hij zag zijn schot echter afketsen tegen de lat. Chelsea kwam voor rust nog wel op voorsprong. Marcos Alonso krulde een vrije trap op mooie wijze binnen.

In de tweede helft waren er nog mogelijkheden voor beide ploegen, maar gescoord werd er niet meer. Aan de kant van Southampton speelde Wesley Hoedt de gehele wedstrijd. Virgil van Dijk bleef negentig minuten op de bank. Chelsea komt in punten gelijk met nummer twee Manchester United, maar heeft een minder doelsaldo. United komt zondag nog in actie. Southampton staat op plaats twaalf.

Arsenal-Newcastle United

Ook Arsenal boekte zaterdagavond de kleinst mogelijke overwinning. Na het midweekse gelijkspel tegen West Ham United, werd Newcastle nipt met 1-0 verslagen. Arsenal begon scherp en dat leverde direct twee kansen op via Alexandre Lacazette en Hector Bellerin. Beide pogingen gingen naast het doel. Na 23 minuten spelen was het wel raak voor Arsenal. Mesut Özil schoot raak vanaf de rand van het strafschopgebied.

Arsenal had na rust nog enkele uitstekende mogelijkheden om de score verder uit te breiden. Zo hadden onder andere Lacazette en Jack Wilshere eigenlijk moeten scoren. Dat gebeurde echter niet. Omdat ook Newcastle niet in staat was om iets te forceren, bleef het bij 1-0. Arsenal is de nummer vier met een achterstand van vijf punten op Chelsea. Newcastle United staat achttiende.

Brighton-Burnley

Burnley speelde zaterdag doelpuntloos gelijk tegen Brighton & Hove Albion. De verrassende nummer vijf van de Premier League had al in de eerste helft op achterstand kunnen staan toen de thuisploeg een strafschop kreeg. Glenn Murray slaagde er echter niet in het buitenkansje te verzilveren.

Ook in de resterende minuten werd niet meer gescoord. Burnley klimt door het gelijkspel weliswaar van de zesde naar de vijfde plek, maar kan nog worden ingehaald door Tottenham Hotspur en Liverpool.