Neymar en Mbappé leiden PSG naar ruime zege

16 december 2017, 18:55

Paris Saint-Germain heeft zaterdagavond een eenvoudige overwinning geboekt op Stade Rennes. Het werd 1-4 voor de koploper van de Ligue 1. Neymar en Kylian Mbappé waren de uitblinkers bij de bezoekers. De Braziliaan was zelfs betrokken bij alle vier de treffers.

Neymar zette PSG al na vier minuten op voorsprong. De Braziliaan schoot raak op aangeven van Kylian Mbappé. Even later waren de rollen omgedraaid. Neymar gaf voor en Mbappé rondde af: 0-2. Zo ging de koploper van de Ligue 1 met een ruime voorsprong de rust in.

Na rust maakte Rennes echter al snel de aansluitingstreffer via Firmin Mubele Ndombe. De thuisploeg kreeg daarna een tegenslag te verwerken toen Benjamin André geel kreeg voor een overtreding op Presnel Kimpembe. Het was zijn tweede van de wedstrijd en dus rood.

Daarna liep PSG verder uit. Edinson Cavani tekende voor de 1-3 na goed voorgeven van Neymar. De Braziliaan nam zelf de vierde treffer weer voor zijn rekening. Mbappé was net als bij de openingstreffer de aangever. Ook de Parijzenaren eindigden het duel met tien man. Kimpembe ontving zijn tweede gele kaart en PSG kreeg een strafschop tegen. Met nog een minuut officiële speeltijd te gaan miste Wahbi Khazri vanaf elf meter.

Het bleef dus bij 1-4 waardoor PSG een vrij eenvoudige overwinning boekt. Het verschil met nummer twee AS Monaco, dat vrijdag al wist te winnen van Saint-Etienne, blijft dus negen punten.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!