Heerenveen vestigt zich met zege op NAC in linkerrijtje

16 december 2017, 20:36

Voor het eerst sinds september heeft sc Heerenveen weer een overwinning geboekt op eigen veld. Tegen NAC – dat zichzelf duidelijk tekortdeed in Friesland – tekende Pelle van Amersfoort voor de enige goal van de avond (1-0). Met de drie punten klimt Heerenveen naar de negende plek.

Sinds de verrassende overwinning op Feyenoord in de Kuip van 26 september (0-2), sloeg NAC er niet meer in om te winnen in een uitwedstrijd. En dat begint dan toch mee te spelen in het achterhoofd. Het combineerde bij vlagen goed en kreeg dus enkele mogelijkheden, maar sloeg niet toe.

Heerenveen was daarentegen wél effectief in het eigen Abe Lenstra Stadion. Door miscommunicatie tussen doelman Mark Birighitti en zijn defensie na een uitgooi, kon de thuisploeg gretig profiteren. De bal kwam al snel terecht bij Van Amersfoort, die zich niet bedacht en vrij eenvoudig raak schoot: 1-0.

Met de drie punten klimt Heerenveen naar de negende plek. Het staat gelijk qua punten met de twee ploegen daarboven, ADO en Vitesse. NAC blijft in de problemen met dertien punten op plek zestien.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen