Nick Kuipers de schlemiel bij simpele zege PSV op ADO

16 december 2017, 21:41

PSV heeft zaterdagavond in Eindhoven een simpele overwinning geboekt op ADO Den Haag: 3-0. Binnen zeven minuten stond het al op 2-0, nadat Nick Kuipers bij beide goals van Luuk de Jong in de fout ging. De debutant aan de kant van ADO veroorzaakte na 35 minuten ook nog eens een strafschop en daaruit scoorde Marco van Ginkel. Na rust verzuimde PSV de score uit te breiden, ondanks dat het nog tien minuten tegen tien man speelde (rood Thomas Meissner).

Dat Kuipers speelde vanavond, kwam voor iedereen als een verrassing. Tommie Beugelsdijk zou eigenlijk starten, maar meldde in de warming-up dat het toch niet ging. Zo belandde Kuipers in de basis bij de nummer acht van de Eredivisie. Het was dus zijn eerste duel voor ADO, maar daar zal hij niet graag meer aan terugdenken. Het leek alsof hij enorm last had van plankenkoorts.

Tegen ADO moest de kater van deze twee wedstrijden worden weggespoeld, zo zei trainer Phillip Cocu in aanloop naar het duel in Eindhoven. Na acht minuten leek dat al gebeurd. In de vijfde minuut liet Kuipers bij een voorzet van Santiago Arias Luuk de Jong weglopen en de spits rondde knap af. Drie minuten later greep Kuipers niet kordaat in, uiteindelijk wilde hij de bal wegroeien maar schoot hij de bal tegen De Jong aan. Zonder dat de nummer negen van PSV er erg in had, werd het 2-0.

De ellende voor Kuipers in de eerste helft was daarmee nog niet voorbij. Terwijl Abdenasser El Khayati geen vrije trap mee kreeg van Björn Kuipers toen Jorrit Hendrix hem in de rug liep, gaf de scheidsrechter aan de overkant wel een strafschop aan de overkant na een overtreding van zijn naamgenoot op Steven Bergwijn. De aanvaller werd uit balans gebracht en Kuipers wees naar de stip. Marco van Ginkel schoof rustig de 3-0 binnen.

Nick Kuipers had ook een minder groot aandeel in de zege van PSV kunnen hebben, ware het niet dat met name Hirving Lozano enorme kansen miste. Tot drie keer toe ging hij alleen op Robert Zwinkels af en ook op diens vervanger Tim Coremans, maar hij slaagde er niet in om te scoren. De reservekeeper bracht met zijn voet redding op de inzet van Lozano en klemde daarna een knal van Steven Bergwijn.

Ook lieten de teamgenoten van Kuipers het na om er nog een wedstrijd van te maken. ADO kwam de 2-0 redelijk snel te boven en kreeg aardige kansen op de aansluitingstreffer. Daniel Schwaab haalde een inzet van Johnsen van de lijn en Sheraldo Becker schoot in kansrijke positie tegen Jeroen Zoet aan. Ook na rust had ADO kunnen scoren, maar Elson Hooi en Becker stuitten wederom op Zoet.

Zo hield PSV uiteindelijk de 3-0 eenvoudig in handen, de score opvoeren lukte echter niet meer. Tien minuten voor tijd kreeg Thomas Meissner zijn tweede gele kaart, maar ook het overtal benutten was niet voor PSV weggelegd. Desondanks boekte de koploper toch gewoon een 3-0 zege en kan het zondag als winterkampioen rustig gaan kijken naar het duel tussen AZ en Ajax.

[photo,110864,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen