AS Roma boekt in extremis overwinning op Cagliari

16 december 2017, 22:56

AS Roma heeft ternauwernood drie punten weten te pakken in eigen huis tegen Cagliari. Ondanks het overwicht wat Roma had, wilde scoren niet echt lukken. Pas in blessuretijd ging de bal er alsnog in. Federico Fazio kroonde zich tot matchwinnaar.

AS Roma kreeg voor rust diverse kansen om op een 1-0 voorsprong te komen. Maar liefst veertien kansen liet de thuisploeg noteren, maar gescoord werd er niet. Kort na rust leek de openingstreffer er dan toch te komen toen Cagliari doelman Alessandro Cargno Edin Dzeko onderuit haalde en Roma een strafschop toegekend kreeg. Daarvoor had scheidsrechter Antonio Damato wel de hulp van de videoscheidsrechter nodig. Diego Perotti miste echter vanaf elf meter.

Ook daarna bleef Roma op zoek gaan naar de voorsprong. Het geluk van de thuisploeg was het feit dat er vanwege het oponthoud met de videoscheidsrechter zes minuten bij werden geteld. In blessuretijd bracht doelman Cragno eerst nog redding op een vrije trap, maar de bal kwam bij Fazio terecht, die vervolgens de 1-0 binnentikte.

Roma is door de overwinning de nummer vier in de Serie A met 38 punten. Kevin Strootman begon opvallend genoeg op de bank. Pas tien minuten voor tijd kwam de Nederlander binnen de lijnen. Bij Cagliari had Gregory van der Wiel een basisplaats.