De Ligt heeft er zin in: "Gehoord dat Weghorst een lastpak is"

17 december 2017, 09:18   Bijgewerkt: 17 december 2017, 11:17

In een paar dagen tijd liep Ajax vijf punten in op koploper PSV. De titelstrijd ligt dus weer open, maar als de Amsterdammers daarin echt mee willen doen, zullen ze met een vooral gehavende achterhoede zondag moeten winnen op bezoek bij mede-achtervolger AZ.

In de verdediging ontbreken Nick Viergever, Daley Sinkgraven en Maximilian Wöber wegens blessures, terwijl captain Joël Veltman geschorst is voor het belangrijke treffen in Alkmaar. Het maakt dat de nog altijd maar achttienjarige Matthijs de Ligt in deze topper de achterhoede zal moeten leiden, terwijl hij zelf duels uitvecht met Wout Weghorst.

"Ik heb nog nooit tegen hem gespeeld, maar hoor van iedereen dat hij een lastpak is. Op een positieve manier dan, hè. Goed, ik heb er zin in", vertelt de Ajacied in het Algemeen Dagblad. Verder schrikt hij niet van de positie die hij binnen de ploeg. "Daar geniet ik juist van. Het past ook wel bij mijn karakter. Ik moet belangrijk zijn in de coaching, uitstralen dat ik de verdediging neer moet zetten. Dat gaat steeds beter."

Een voordeel voor De Ligt is dat hij zich zondag niet heel veel met het opbouwende gedeelte bezig hoeft te houden. "Het is vrij overzichtelijk: ik speel in dienst van Frenkie de Jong. Hij verzorgt de opbouw en dribbelt graag. Dus heeft dat gevolgen voor mijn spel. Soberder spelen? Dat misschien niet per se. Maar mijn eerste taak is om de spits uit te schakelen. Het zit ook wel in míjn spel om af en toe in te schuiven, maar dat moet ik nu doseren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen