"Malacia is echt een winnaar, dat hoort ook bij talent"

17 december 2017, 10:02

Zonder problemen heeft Tyrell Malacia zich eigenlijk in de basis van Feyenoord gespeeld. De jonge linksback kreeg tegen SSC Napoli voor het eerst de kans en is eigenlijk nog niet op grote fouten te betrappen geweest. Sterker nog, hij komt vooral sterk voor de dag.

"Ik verwachtte wel dat hij het eerste zou halen, ja. Hij heeft veel kwaliteiten, een talentvolle speler met een goede mentaliteit. Het is echt een winnaar, dat hoort ook bij talent", vertelt Damien Hertog, die de voorbije jaren in de jeugd veel met hem werkte, tegenover de NOS. "Het is een enorm talentvolle jongen en dan probeer je meer weerstand op te bouwen. Heel kritisch kijken, meer eisen en meer uitdagen. Ik denk dat hij dat niet altijd leuk heeft gevonden."

Toch doet Malacia het mede door die opgebouwde weerstand het vooralsnog prima. "Als jeugdspeler krijg je ook maar een paar wedstrijden de kans om er te staan. Gek genoeg pakt dat vaak goed uit. Ze zijn ongedwongen, spelen vrijuit, maar daarna komt het concurreren. Als je het goed doet, kom je in de koker van de trainer. Je moet zorgen dat je een serieuze optie wordt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen