Martens blikt terug: "Natuurlijk hebben we onszelf verrast"

17 december 2017, 10:41

Lieke Martens was begin 2017 een naam die bij weinig Nederlanders een belletje deed rinkelen, maar dat is dit jaar wel veranderd. De voetbalster werd gekroond tot de beste van Europa en was de smaakmaker in het Nederlands elftal dat afgelopen zomer in eigen land Europees kampioen werd.

"Ik had echt het gevoel dat er veel in het team zat", vertelt de ster van Barcelona in een terugblik op het voetbaljaar met de NOS. "Natuurlijk hebben we onszelf een beetje verrast, maar we hebben het wedstrijd voor wedstrijd bekeken. We werden steeds hechter en het teamgevoel groeide. We voelden ons ook echt onverslaanbaar. Gelukkig is dat zo gebleven."

Een gevolg was de titel voor Europees speelster van het jaar. "Dat was heel erg mooi. Je gaat er naartoe, terwijl je weet dat je met Lionel Messi in een privéjet naar Monaco gaat. Dat is alleen maar genieten. En dan win je ook nog die beker en mag je op het podium naast Cristiano Ronaldo staan. Dat was een hele mooie ervaring."

In Barcelona verschijnt Martens soms zelfs op posters naast Messi, maar ze wil zich niet spiegelen aan de Argentijn. "Het is wel overdreven om vergeleken te worden met Messi. Ik heb wel die dribbel en het scorend vermogen, maar niemand is met hem te vergelijken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen