Viduka mag geen strafschop meer nemen

6 juni 2006, 12:50

Mark Viduka zal voorlopig geen strafschoppen meer nemen voor Australië. De spits miste zondag tegen Nederland alweer voor de tweede keer binnen acht maanden een penalty en dat is voor bondscoach Guus Hiddink reden genoeg om op zoek te gaan naar een nieuwe man om de Australische strafschoppen te nemen.

Tegen Oranje schoot Viduka tegen de lat, maar hij had geluk dat zijn teamgenoot Tim Cahill er snel bij was om de rebound binnen te schieten. Voor Viduka was dit alweer de tweede keer dat hij in het Australische shirt een strafschop miste. Ook in de allesbeslissende play-off tegen Uruguay faalde hij in de afsluitende penaltyserie. Ook destijds had zijn misser echter geen gevolgen, want ook twee Uruguayanen faalden.

Toch vindt Hiddink het tijd om maatregelen te nemen. "Of Viduka tijdens het WK een strafschop zal nemen? Nee", is de eerste reactie van de bondscoach. "We zullen er nog over na moeten denken en over moeten praten, ik ben er niet zeker van. Ik denk echter dat mijn spontane reactie de waarheid zal zijn."

Verwacht wordt dat Craig Moore op het WK de Australische strafschoppen zal nemen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen