Vechtend Ajax knokt zich naar overwinning in Alkmaar

17 december 2017, 16:28   Bijgewerkt: 17 december 2017, 18:04

Ajax blijft meedoen in de strijd om de landstitel. Op bezoek bij nummer drie AZ kwam het achter te staan en beleefde het een moeilijke middag, maar won het uiteindelijk op wilskracht. Lasse Schöne tekende vanaf elf meter voor de beslissende goal in een heerlijk voetbalgevecht: 1-2.

Ajax reisde met een gehavende defensie af naar Alkmaar. Door een vijfde gele kaart voor aanvoerder Joel Veltman en een blessure voor Maximilian Wober was het even puzzelen voor Marcel Keizer. Met de (opnieuw) teruggekeerde Mitchell Dijks op links en Deyovaisio Zeefuik op rechts ging Ajax de topper in.

Maar na de rake penalty nam Ajax het initiatief in het AFAS Stadion. Vooral Hakim Ziyech nam zijn ploeg bij de hand en strooide met schitterende steekpasses richting David Neres en Klaas-Jan Huntelaar, die de voorkeur kreeg boven Kasper Dolberg. Het leidde tot grote kansen voor de spits en Donny van de Beek, maar Pantelis Hatzidiakos stond telkens op de juiste plek om een doelpunt te voorkomen.

Totdat Huntelaar op slag van rust diep werd gestuurd door Neres en Ajax met een wippertje op 1-1 bracht. Hij was sowieso belangrijk in de punt van de aanval, want vlak na de pauze versierde hij op slimme wijze een strafschop voor de Amsterdammers. In duel met Hatzidiakos draaide Huntelaar handig weg en liet hij zich makkelijk vallen – volgens scheidsrechter Makkelie genoeg voor een penalty. Aanvoerder Lasse Schöne schoot die overtuigend binnen: 1-2.

In de slotfase ging AZ nog opportunistischer spelen – met Fred Friday erbij als extra spits voor een verdediger. Uitgerekend hij kreeg een enorme kans om zijn ploeg een punt te bezorgen, maar van dichtbij miste hij de bal volledig. Ook Bizot kopte in blessuretijd nog over uit een corner en kon Ajax geen pijn meer doen. Dankzij de zege neemt Ajax afstand van AZ (drie punten verschil) en komt het weer op vijf punten achterstand van koploper PSV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen