Sparta ontslaat Pastoor na vernedering in Rotterdamse derby

17 december 2017, 16:42   Bijgewerkt: 17 december 2017, 18:06

Het doek is gevallen voor Alex Pastoor bij Sparta Rotterdam. De club maakt zondag, enkele uren na het pijnlijke 0-7 verlies tegen Feyenoord, bekend dat de coach vandaag op straat gezet is. De tegenvallende prestaties in de competitie en de beker zijn de trainer fataal geworden, laat de huidige nummer zeventien van de Eredivisie weten. Pastoor was bij Sparta tevens werkzaam als voetbalmanager. 

Sparta ging vanmiddag op eigen veld met 0-7 onderuit tegen Feyenoord, wat uiteraard een enorme dreun betekende voor de club en Pastoor. Het was bovendien al de vierde nederlaag op rij voor Sparta, dat van alle teams in de Eredivisie het minste doelpunten maakt. De slechte prestaties zijn Pastoor nu dus fataal geworden.

"De club wil voorop stellen dat zij veel te danken heeft aan Alex Pastoor met het behalen van het kampioenschap in de Jupiler League en vorig jaar de nipte handhaving in de Eredivisie", reageert de club, waar Pastoor in december 2014 trainer werd. "De redenen voor het op non-actief stellen van Alex Pastoor zijn de tegenvallende prestaties dit seizoen in de Eredivisie en KNVB Beker. Kijkend naar het restant van het seizoen heeft Sparta Rotterdam niet de verwachting dat de prestatiecurve onder leiding van Alex Pastoor sterk zal verbeteren. Het bestuur zal in overleg met haar technisch adviseurs op korte termijn beslissingen nemen over de opvolging van Alex Pastoor en de aan te trekken spelers om Sparta Rotterdam te versterken in de winterstop."

Opmerkelijk is dat Pastoor kort na het verlies tegen Feyenoord nog liet weten totaal niet bang te zijn voor een ontslag. Ook de harde woorden van voorzitter Rob Westerhof, die sprak 'dat er harde maatregelen getroffen gaan worden', deden hem weinig. "Ik vrees helemaal nergens voor. Ik sta voor wat we doen. We doen het samen. De voorzitter is volgens mij geen uitblinker in handige uitspraken. Ik quote daarmee mezelf en andere bestuursleden. Als er bijvoorbeeld in de staf of spelersgroep een onwerkbare situatie is, dan kun je niet door. Daar is nooit een seconde sprake van geweest. Het zou me verbazen als dit huwelijk niet tegen een 7-0 nederlaag kan, ook al is dat tegen Feyenoord. Als het zo is, dan is dat zo."

De 51-jarige trainer is de tweede coach die dit seizoen ontslagen is in de Eredivisie. Eerder moest René Hake het veld al ruimen bij FC Twente. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen