Juventus klopt Bologna en hijgt koploper Napoli in de nek

17 december 2017, 16:58

Juventus blijft in het spoor van koploper Napoli in de Serie A. De regerend kampioen speelde vorige week doelpuntloos gelijk in de topper tegen Internazionale, maar heeft dit weekend de winnende draad weer opgepakt. De ploeg kende geen genade met Bologna: 0-3. Omdat Internazionale zaterdag verloor van Udinese, is De Oude Dame die ploeg nu voorbij.

Door de winstpartij op de nummer twaalf van het klassement staat Juventus nu tweede in de competitie, met één punt minder dan Napoli. Bij Bologna won de titelhouder zondag simpel met 0-3. Miralem Pjanic en Mario Mandzukic kwamen tot scoren in de eerste helft, Blaise Matuidi nam in de tweede helft de 0-3 voor zijn rekening. Het was al de derde competitiewedstrijd op rij waarin Juventus geen tegendoelpunt heeft gekregen.

In Italië werden er tegelijkertijd nog drie wedstrijden gespeeld, maar van een doelpuntrijke middag was geen sprake. Sassuolo won dankzij een laat doelpunt van Alessandro Matri met 0-1 bij Sampdoria, terwijl middenmoter Fiorentina niet wist af rekenen met het laaggeklasseerde Genoa: 0-0. Crotone pakte ondertussen belangrijke punten in de strijd tegen degradatie, door met 1-0 te winnen van Chievo Verona. Het was de eerste zege voor Crotone-trainer Walter Zenga.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen