Keizer geniet bij Ajax: "De spelers zijn fantastisch"

17 december 2017, 17:43

Na een zeer moeizame beginperiode heeft Marcel Keizer het inmiddels aardig op de rit bij Ajax. Een week na de 3-0 overwinning op PSV boekte de nummer twee van het klassement zondag een knappe 1-2 zege op directe concurrent AZ. Keizer is tevreden over zijn ploeg en looft het karakter van de spelers.

Ajax kwam in de eerste helft op achterstand, maar boog het duel door goals van Klaas-Jan Huntelaar en Lasse Schöne nog om. "Ik vond dat AZ goed startte en wij wat minder, maar we hebben in de eerste helft wel veel open kansen gekregen. AZ ook uiteraard, dat een goede kans kreeg op de 2-0", aldus de coach bij FOX Sports.

Keizer zag een tactisch steekspel met AZ-coach John van den Brom. "Beide trainers hebben vooraf aangekondigd dat ze op de aanval gingen en dat gingen ze. Het was tactisch hartstikke leuk ook. Zij speelden met Mats Seuntjens naar binnen, waardoor wij Hakim Ziyech weer naar buiten hebben gezet. Daardoor krijgen wij weer kansen. Over en weer was dat prima."

Hoewel AZ in de slotfase net als Ajax nog enkele grote kansen kreeg, trok Ajax de winst over de streep. "Ik ben het meest tevreden over de inzet en passie waarmee we gespeeld hebben. Wij hadden twee dagen minder rust dan AZ. Wij zijn tot het gaatje gegaan, prima." Keizer heeft nu vijf van de laatste zes competitiewedstrijden gewonnen en lijkt het beter op de rit te hebben bij Ajax. "Trainer van Ajax zijn is fantastisch. De eerste paar maanden niet, maar nu is het hartstikke leuk. De spelers zijn fantastisch. Het is hartstikke lekker om met deze jongens te trainen, ook in mindere periodes."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen