Kaká (35) zet een punt achter zijn imposante loopbaan

17 december 2017, 18:07   Bijgewerkt: 17 december 2017, 18:39

De voetballoopbaan van Ricardo Ricardo Izecson dos Santos Leite, beter bekend als Kaká, is verleden tijd. De 35-jarige Braziliaan heeft zondag zijn afscheid als profvoetballer aangekondigd. Orlando City was zijn laatste werkgever, maar de middenvelder is voornamelijk bekend van zijn periodes bij AC Milan en Real Madrid.

De begaafde middenvelder brak in 2001 door bij São Paulo en viel met name om vanwege zijn scorend vermogen. Als jong talent maakte hij maar liefst 46 doelpunten in 59 wedstrijden voor de Braziliaanse club. In 2003 vertrok hij voor 6,5 miljoen euro naar AC Milan. Bij de Italiaanse club groeide hij vervolgens uit tot een absolute wereldtopper die in 193 officiële wedstrijden zeventig doelpunten produceerde. In 2007 pakte hij met de Ballon d'Or een prachtige individuele prijs. 

Die prestaties leverden hem in 2009 een transfer op naar Real Madrid, dat liefst 65 miljoen euro op tafel legde om hem los te weken uit Milaan. Hij tekende in Spanje een contract voor zes seizoenen, maar keerde in 2013 weer terug naar AC Milan. Hij hield het in zijn tweede periode in de modestad echter maar een seizoen vol. Uiteindelijk kwam hij ook nog enkele jaren uit voor het Amerikaanse Orlando City en nogmaals São Paulo.

Kaká speelde in totaal 95 wedstrijden voor de nationale ploeg en maakte 31 doelpunten voor zijn land. In 2002 won hij met Brazilië het WK in Japan en Zuid-Korea.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen