Eindelijk weer reden tot juichen voor Excelsior tegen Groningen

17 december 2017, 18:43

Excelsior heeft zich goed herpakt na vijf nederlagen op rij. Op het eigen Woudestein ging het effectief met de kansen om en versloeg het een uiterst zwak FC Groningen met 2-0. De bezoekers hadden veel pech met twee ballen op de paal, maar lieten ook uiterst weinig zien in Kralingen.

Op voorhand was het moeilijk om een favoriet aan te wijzen. Beide ploegen stonden voorafgaand aan het duel op zeventien punten uit zestien duels, waarbij Groningen een beter doelsaldo genoot. De bezoekers kregen misschien ook wel het voordeel van de twijfel nadat het zich knap terug vocht naar een gelijkspel tegen PSV afgelopen week, terwijl Excelsior zijn laatste vijf wedstrijden allemaal verloor.

Op het moment dat de bezoekers uit het hoge noorden opportunistischer gingen spelen – met Tom van Weert ook terug op zijn oude nest – ontstond er steeds meer ruimte voor Excelsior in de tegenaanval. De Rotterdammers lieten op hun beurt wél zien hoe je effectief met kansen omgaat. Stanley Elbers rondde tien minuten voor tijd een snelle counter af met een intikker.

Ondanks een niet gegeven penalty voor FC Groningen kon het niet genoeg forceren om terug te komen in de slotfase. Dankzij de zege klimt Excelsior, na vijf nederlagen op rij, eindelijk weer op de ranglijst; naar plek 11. Groningen blijft steken op de 13de plaats.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen