Leipzig verliest van tien man, Leverkusen spectaculair gelijk

17 december 2017, 20:15

RB Leipzig heeft een zeer vervelende avond beleefd tegen Hertha BSC. De stuntploeg van vorig seizoen stond bijna de gehele wedstrijd met een man meer op het veld, maar ging desondanks toch met 2-3 onderuit. Eerder vandaag speelden Hannover 96 en Bayer Leverkusen spectaculair gelijk.

Bij Hertha was Karim Rekik vanwege een blessure afwezig. Hij werd vervangen door Jordan Torunarigha, maar dat werd absoluut geen succes. De verdediger kreeg al na zeven minuten een rode kaart voor het onderuit halen van Timo Werner. Hertha stond door een doelpunt van Davie Selke toen echter al wel met 0-1 voor en verdubbelde na een halfuur verrassend de marge. Salomon Kalou, die de laatste tijd goed op dreef is, kopte de 0-2 binnen. Met tien man kwam Hertha in de tweede helft zelfs op 0-3, door wederom Selke.

Will Orban en Marcel Halstenberg deden nog wel wat terug namens Leipzig, maar konden een nederlaag niet meer afwenden. Bij winst had Leipzig op gelijke hoogte gekomen met nummer twee Schalke 04, maar het blijft nu steken op de vijfde positie. Hertha BSC is naar de tiende plaats gestegen.

Eerder op deze zondag werkten Hannover 96 en Bayer Leverkusen een geweldig duel af in de Bundesliga. Het eindigde in Hannover na een spectaculaire wedstrijd in 4-4. Voormalig Ajax-target Leon Bailey scoorde twee keer aan de kant van Leverkusen.