Van Hanegem: "Terughoudendheid op z'n plaats bij Feyenoord"

18 december 2017, 08:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord won zondag met 0-7 bij Sparta, maar reden voor een feeststemming in huize Van Hanegem is dat niet. Volgens Willem van Hanegem is het bij de Rotterdammers allemaal niet zo positief als het er zondag uitzag op Het Kasteel.

"Enige terughoudendheid is op z'n plaats bij Feyenoord", zegt De Kromme in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Natuurlijk, 0-7 is een fraaie uitslag. Maar opeens doen mensen alsof Renato Tapia een nieuw wereldwonder is op de Nederlandse velden. Terwijl ik hem wekelijks ballen zie inleveren, dat geloof je bijna niet. Midweeks tegen Heerenveen gaf hij de bal ook zomaar aan Henk Veerman. Om de boel nog te redden maakte hij een soort sliding en toen gaf Kevin Blom maar een vrije trap aan Feyenoord. En dan roepen mensen na afloop dat hij zo goed is geworden. Gisteren zag ik hem weer binnen dertig seconden een bal inleveren die zomaar de 1-0 voor Sparta had kunnen opleveren. Maar de mensen stonden weer op de banken."

Van Hanegem is ook niet te spreken over de scheidsrechters van afgelopen weekend. "Ook de arbitrage is bijzonder matig en bovendien gunnen die heren elkaar het licht in de ogen niet. Danny Makkelie stuurde Hans Kraay jr. vrijdag razendsnel een sms'je zodat die in de live-uitzending van FOX nog snel kon zeggen dat zijn collega Pol van Boekel er helemaal naast zat bij NEC-Helmond Sport. Dat noemen ze in huize Van Hanegem nou een schoolvoorbeeld van stiekem en gluiperig. Bovendien zie ik dezelfde Makkelie zelf al jarenlang een partij fouten maken, dat je denkt: als Van Boekel dat allemaal naar Kraay had ge-sms't, dan had hij nu geen beltegoed meer gehad."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen