Van Gaal: "Die journalisten kunnen alleen maar raden"

18 december 2017, 17:42

Louis van Gaal lijkt zijn zinnen te hebben gezet op een terugkeer naar de Engelse Premier League. Zondag in de catacomben van het Van Donge & De Roo Stadion zei hij al alleen nog terug te zullen keren naar het trainersvak, als er een topclub uit Engeland langskomt, zodat hij het ongelijk van Manchester United kan bewijzen. In gesprek met De Telegraaf stelt de manager dat hij daar het slachtoffer is geworden van fake news.

"Bij Manchester United is er bijvoorbeeld geen training openbaar, dus kunnen die journalisten alleen maar raden en dat doen ze dan ook. Dan is het jammer dat er zo veel onwaarheden worden verteld", aldus Van Gaal. "Ik zit zelf niet op social media, maar heb er wel over nagedacht. Want de voetballerij is al twintig jaar aan de gang met fake news, dus ik dacht eraan een Twitter-account te nemen. En dat ik dan iedere keer zou reageren, als er onwaarheden worden verteld, iets me stoort of er iets is wat mijn autoriteit naar de spelers toe verstoort."

Al snel kwam Van Gaal tot de conclusie dat zoiets te tijdrovend zou worden. "Dat moet je dus uitbesteden. Er zijn bedrijven die dat doen. Die heb ik uitgenodigd, maar toen dacht ik toch: nee, want de toon waarop je het zegt of waarop het geschreven wordt, is heel belangrijk. En dan moet ik toch aan alle uitspraken mijn fiat geven. Daarom heb ik het niet gedaan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen