KNVB gooit licentiesysteem betaald voetbal op de schop

19 december 2017, 11:00

Het licentiesysteem van het betaald voetbal gaat op de schop, dat maakt de KNVB bekend in een bericht op haar website. De belangrijkste veranderingen zijn dat er niet meer in categorieën gewerkt zal worden en dat er een maatregel zal komen om het negatieve vermogen van clubs terug te dringen.

Via een vereenvoudigd financieel rating systeem (afgekort als frs) krijgen de clubs een keer per jaar een beoordeling op basis van hun jaarcijfers en de prognoses van de club. "Clubs kunnen daarbij maximaal 40 punten behalen. Bij 15 punten of minder ondergaat een club een zogeheten clubontwikkelscan. Dit betekent dat de club wordt doorgelicht en verbeterpunten inzichtelijk gemaakt worden. Mede op basis van de uitkomsten van deze scan moet de club vervolgens een plan van aanpak indienen bij de licentiecommissie betaald voetbal", zo schrijft de voetbalbond.

Verder moeten clubs die een negatief eigen vermogen hebben dit met vijf procent per seizoen laten afnemen. "Als een club hieraan niet voldoet, kan er een sanctie worden opgelegd", zo schrijft de KNVB. "Wel geldt hierbij dat dit alleen gebeurt als de club het eigen vermogen niet met vijf procent in één seizoen heeft verbeterd en op dat moment een negatief eigen vermogen heeft dat groter is dan 25 procent van de netto omzet. De sanctie die dan geldt is één wedstrijdpunt in mindering voorwaardelijk. Indien het seizoen direct daarop dezelfde overtreding wordt begaan dan zal deze voorwaardelijke straf omgezet worden in een definitieve."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen