FC Utrecht gaat datagebruik professionaliseren

19 december 2017, 12:20   Bijgewerkt: 19 december 2017, 14:54

FC Utrecht gaat dit seizoen op de afdeling scouting en videoanalyse de software van SciSports gebruiken. Wedstrijden en spelers moeten dan beter worden geanalyseerd, volgens het 'Moneyball'-principe. Een systeem uit het honkbal waarbij spelers worden beoordeeld op statistische analyses.

Dat meldt de club op haar website. De organisatie probeert met behulp van verschillende bronnen met meerdere cijfers aan de hand van wiskundige algoritmes nieuwe inzichten in de voetballerij te krijgen. Hierbij maken ze onder andere gebruik van een database met statistieken van meer dan 200.000 (prof)voetballers uit meer dan 200 verschillende competities wereldwijd. Wekelijks worden meer dan 2000 nieuwe wedstrijden toegevoegd aan de database.

"FC Utrecht maakt met deze tool weer een stap in de verdere professionalisering van het voetbalbedrijf", aldus directeur voetbalzaken Jordy Zuidam op de clubsite. "Met de software van SciSports hebben we alle data voor handen om komende tegenstanders en individuele spelers grondig te analyseren en te scouten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen