Spoorboekje: Van Ginkel wil beker winnen, Duitse topper

20 december 2017, 07:00   Bijgewerkt: 19 december 2017, 21:01

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op woensdag 20 december. 

Specials

PSV heeft de laatste seizoenen maar weinig gelukkige bekeravonturen achter de rug. De vroege uitschakelingen tegen Roda JC, FC Utrecht en Sparta Rotterdam waren ondermaats voor de Eindhovenaren. "Bijna niemand uit de huidige selectie heeft de KNVB Beker gewonnen. Dus dan moet het zéker een streven zijn om hem te winnen", vindt Marco van Ginkel. De aanvoerder is vol overtuiging dat PSV dit seizoen afrekent met die matige bekerreeks.

Is de verdediging van Liverpool echt zo slecht?

Verder wordt de verdediging van Liverpool onder de loep genomen. In Engeland is er veel lof voor the FabFour voorin en gaat alle kritiek naar de achterhoede. Maar is het wel terecht dat de achterste linie het zo zwaar te verduren heeft?

Wedstrijden

Bayern München - Borussia Dortmund (20.45)

Zonder enige Nederlandse inbreng ditmaal staan beide topclubs dit seizoen al voor de derde keer tegenover elkaar. Eerder in de Duitse Supercup en competitie was Bayern te sterk voor BVB.Kan de voormalig werkgever van Peter Bosz ditmaal wel voor een goed resultaat zorgen?

Bekijk alle wedstrijden in de Duitse beker.

{image[303158][right-half][]}Antonis Papadopoulos - APOEL Nicosia (18.00)

Een absolute topper in Cyprus tussen de nummer één en nummer vier, met evenveel verliespunten als de koploper. Bij de bezoekers een flinke oud-Eredivisie-enclave (Boy Waterman, Lorenzo Ebecilio, Tommy Oar), maar ook bij de thuisploeg zijn er een aantal bekenden: Danijel Pranjic en Sekou Cissé. Welke ploeg gaat de ander op achterstand zetten?

FC Twente - Ajax (20.45)

De laatste ontmoeting tussen de Amsterdammers en FC Twente in Enschede, was een spectaculair duel (3-3) met veel doelpunten. Hoewel de Tukkers daarna een dipje hadden, hebben zij inmiddels de weg terug omhoog ingezet. Datzelfde geldt de Amsterdammers, die vanaf de zege op PSV (3-0) veel indruk maakten. Wordt het wederom zo'n mooie wedstrijd?

Bekijk hier alle wedstrijden in de KNVB Beker.

Voetbal op tv

18.30 uur: PSV - VVV-Venlo, FOX Sports 1, liveverslag van KNVB Beker-duel

20.45 uur: FC Twente - Ajax, FOX Sports 1, liveverslag van KNVB Beker-duel

20.45 uur: Bayern München - Borussia Dortmund, FOX Sports 2, liveverslag van DFB Pokal-duel

21.00 uur: Bristol City - Manchester United, Ziggo Sport Voetbal, liveverslag van League Cup-duel

21.30 uur: Real Sociedad - Sevilla, Ziggo Sport Select, liveverslag van Primera División-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen