Oranje Leeuwinnen door KNVB benoemd tot bondsridders

19 december 2017, 18:24   Bijgewerkt: 19 december 2017, 22:09

De KNVB heeft de complete selectie van de Oranje Leeuwinnen van het voorbije Europees kampioenschap beloond. Dinsdagmiddag werden ze in Amsterdam door voorzitter Michael van Praag in het zonnetje gezet en benoemd tot bondsridders. Dit vanwege hun verdiensten voor het Nederlandse voetbal. 

"Dit is de ultieme waardering voor een jaar waarin de Oranje Leeuwinnen een ongekende prestatie hebben neergezet", vertelt Jan van der Zee, die bij de voetbalbond de eindverantwoordelijke is voor het vrouwenvoetbal. "Het team heeft het vrouwenvoetbal in Nederland nog meer op de kaart gezet en de impact op de maatschappij is groot gebleken. Deze hoogste onderscheiding binnen de voetbalbond is meer dan verdiend en daar mogen zij heel trots op zijn."

"Heel bijzonder dat alle speelsters tot bondsridder zijn benoemd", zegt Sherida Spitse, de aanvoerder van de Europees kampioen. "Dat we nu de hoogste onderscheiding krijgen van de KNVB, geeft nog maar een keer aan wat we afgelopen zomer hebben gepresteerd. Het is een fantastische waardering."

Het was voor de vrouwenploeg sowieso al een dag met goed nieuws. Eerder werd bekend dat succesbondscoach Sarina Wiegman haar contract met een jaar verlengd heeft tot en met de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen