Cambuur meldt zich bij de laatste acht na zege op GVVV

19 december 2017, 21:34

In het seizoen 2016/17 haalde Cambuur verrassend de halve finale en de eerstedivisionist is nog maar een stap verwijderd van een nieuwe plek bij de laatste vier van de KNVB Beker. In eigen huis won het door doelpunten na rust uiteindelijk nog redelijk overtuigend met 3-0 van GVVV.

SC Cambuur liet vanaf het begin zien waarom het hoger voetbalt dan GVVV en domineerde de eerste helft. Issa Kallon was heel dicht bij de openingsgoal met een schot van afstand op de paal. Acht minuten voor rust leek de voorsprong daar alsnog te zijn voor de Friezen, maar Marvin Peersman werd ten onrechte omdat hij vlak voor zijn assist hands zou hebben gemaakt.

Na de pauze gold de goal van Nigel Robertha wel, net in een fase dat GVVV zich wat meer toonde. De combinatie met Kallon was goed en met de afronding van de aanvaller was ook weinig mis. Twintig minuten voor tijd besliste Matthew Steenvoorden de wedstrijd in het voordeel van de Friezen. Kort nadat Martijn Barto de paal raakte, zette Ricardo Kip vanaf elf meter de eindstand op het bord.