Willem II overtuigend naar de kwartfinale ten koste van RKC

19 december 2017, 22:33

Willem II heeft zich overtuigend geplaatst voor de kwartfinale van de KNVB Beker. De ploeg uit Tilburg had tegen een pover RKC Waalwijk aan de eerste helft voldoende om zich naar de laatste acht te voetballen. Het werd uiteindelijk 3-0.

RKC kreeg amper kansen en Willem II was duidelijk de bovenliggende partij. Ietwat gelukkig kwam de ploeg op voorsprong via een van richting veranderde inzet van Fran Sol. De gastheren kregen weliswaar een tik te verwerken doordat Bartholomew Ogbeche het veld geblesseerd moest verlaten, maar het ging onverstoord verder met scoren. Sol en Ismail Azzaoui zorgden voor een geruststellende 3-0 voorsprong.

Na rust was er een stuk minder spektakel dat de thuisploeg wist te bieden en bleef RKC redelijk eenvoudig op de been. Een comeback zat er echter niet meer in voor de bezoekers, die zich nu volledig kunnen focussen op de Jupiler League. In de blessuretijd was er ook nog rood voor Irvingly van Eijma, die zijn tweede gele kaart gepresenteerd kreeg.