Vardy van held naar schlemiel in League Cup tegen Man City

19 december 2017, 23:32

Na Arsenal heeft ook Manchester City de halve finale van de League Cup bereikt ten koste van Leicester City. Lang leek de club uit Manchester het binnen negentig minuten te beslissen, maar in de blessuretijd knokte Leicester zich naar 1-1. Strafschoppen gaven uiteindelijk de doorslag, deze werden door de bezoekers net wat beter genomen.

Manchester City had een halfuurtje nodig om Leicester te breken. Na een vlotlopende aanval was het Bernardo Silva die de 0-1 voor zijn rekening nam. Beide ploegen gaven een groot deel van de eerste elf rust en dat was te merken aan het mindere spektakel dat met name de bezoekers voorschotelde dan we de laatste maanden gewoon zijn.

Met Riyad Mahrez en Jamie Vardy probeerde Leicester dat in de tweede helft te veranderen. Met name die eerste testte doelman Claudio Bravo nog eens. Josep Guardiola besloot vervolgens wat jongelingen speeltijd te gunnen, maar dat bleek misschien wel iets te voorbarig. In de blessuretijd mocht Vardy aanleggen vanaf elf meter en hij faalde niet. Omdat er in de verlenging niet gescoord werd, moesten strafschoppen uitkomst bieden. Uitgerekend Vardy mist dit keer, waarna ook een mispeer van die andere ster Mahrez Leicester fataal werd.