Van de Beek baalt: "We lieten Assaidi te veel draaien"

21 december 2017, 07:48   Bijgewerkt: 21 december 2017, 08:26

Ajax kan naar de dubbel fluiten. De Amsterdammers lieten zich woensdag bij FC Twente in de achtste finale van de KNVB Beker de kaas van het brood eten. Na een penaltyserie moest de ploeg van Marcel Keizer het hoofd buigen. De pijnlijke uitschakeling was tegen de afspraak in. "De beker wilden we pakken, dat hadden we afgesproken."

De huidige nummer twee van de Eredivisie had zijn zinnen gezet op de dubbel. Met de mooie 0-1 van Justin Kluivert in de eerste helft leek er ook geen vuiltje aan de lucht. Maar na rust maakte uitblinker Oussama Assaidi in de slotfase gelijk. In de penaltyserie namen de Tukkers de strafschoppen beter. De uitschakeling had Ajax vooral aan zichzelf te danken en liet de ploeg zich vooral op wilskracht kloppen.

Het bekerechec is een nieuwe domper voor Ajax. "De beker is super belangrijk, dit is gewoon kloten", zei Donny van de Beek in de mixed zone onder andere tegen FCUpdate.nl. "Dit was geen goede wedstrijd, het was slecht. Dit hadden we nooit weg mogen geven. Op een gegeven moment bleef het te lang 1-0, Twente bleef doordrukken en gaat meer naar voren. We lieten Assaidi te veel draaien, die moet meer aangepakt worden. Dat deden we niet."

Opvallend was dat Van de Beek in de tweede helft kort centraal achterin kwam te staan. Frenkie de Jong ging in de zeventigste minuut naar de kant, omdat hij ziek zou zijn. Naamgenoot Siem kwam voor hem in de plaats, waardoor Van de Beek tijdelijk een linie zakte. "Eventjes is niet erg. Dat kan best, maar het is niet mijn positie. Ik moet het gewoon invullen als ik daar word neergezet. Vroeger heb ik ook wel eens centraal achterin gespeeld, maar ik ben wel een middenvelder. Ik heb andere krachten, maar dit was even nodig."

Later bracht Keizer Luis Orejuela en schoof Van de Beek weer naar voren. Maar vanaf de wissel De Jong voor De Jong leek Twente beter in het duel te komen, met ook de late gelijkmaker als gevolg. Echter zit er voor Ajax niets anders op, dan zich te richten op zondag, als Willem II op bezoek komt. "We moeten er weer staan, en niet puntenverlies lijden. Er is zat kwaliteit, daar ligt het niet aan. Met z'n allen moeten we ervoor vechten en zorgen dat we weer in de flow komen."

Door: Steven Koelma

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen