In beeld: de wisselvallige periode van Marcel Keizer bij Ajax

21 december 2017, 15:48   Bijgewerkt: 21 december 2017, 17:17

Ajax heeft Marcel Keizer donderdagmiddag ontslagen als hoofdtrainer. Na 173 moet de oefenmeester alweer vertrekken uit Amsterdam als eindverantwoordelijke. Het was een bewogen, roerige en wisselvallige periode. FCUpdate.nl vangt zijn tijdperk in beeld.

[photo,110955,left,]

Als opvolger van Peter Bosz, volgt de nog relatief onervaren Marcel Keizer hem op. Een verrassende keuze, al heeft hij al wel ervaring opgedaan bij Jong Ajax.

[photo,110956,left,]

De tragedie met Abdelhak Nouri. De gebeurtenis die de periode van Marcel Keizer altijd zal blijven overschaduwen. De mens en coach Keizer had het, logischerwijs, heel moeilijk met de trieste gebeurtenis. 

[photo,110957,left,]

Een sportieve tegenslag tegen OGC Nice. Mede dankzij de ongelukkige wissels van Keizer, vliegt Ajax onnodig uit de Champions League. Ook in de Europa League gaat het niet goed en is het ingrijpen van de coach niet overtuigend.

[photo,110959,left,]

Ook de competitiestart is ongelukkig. Na een geweldige eerste helft, geeft Ajax de voorsprong compleet uit handen tegen Heracles Almelo. Weer een sportieve teleurstelling, een onnodige nederlaag.

[photo,108203,left,]

Na de nederlaag in eigen huis tegen Vitesse volgt een goede periode. Bijna elk duel scoort Ajax viermaal, waaronder tegen Feyenoord, en ook in de KNVB Beker wordt er simpel de volgende ronde gehaald. Het credit van Keizer stijgt.

[photo,110252,left,]

Hoewel er een 1-2 nederlaag tegen FC Utrecht in eigen huis volgt, kan Keizer wederom tevreden zijn met de manier waarop Ajax zich een wedstrijd later revancheert. Op bezoek in Breda maken de Amsterdammers acht doelpunten. Het kenmerkt de wisselvallige periode onder Keizer.

[photo,110774,left,]

De tactische zet met Frenkie de Jong een linie naar achteren halen tegen PSV pakt uitstekend uit. Eindelijk lijkt Keizer alles op de rit te hebben bij Ajax. Ook in de lastige uitwedstrijd tegen AZ (1-2) blijft zijn ploeg op de been en de achterstand op PSV neemt af tot vijf punten. Er lijkt niets aan de hand, behalve dat de coach maar blijft wisselen met zijn opstelling.

[photo,110958,left,]

Maar ook dat is voetbal: een van richting veranderde bal van Assaidi in de negentigste minuut bezegelt het lot van Keizer na het duel met FC Twente. Een gemiste strafschop van Matthijs de Ligt zorgt ervoor dat het tweede bekeravontuur voortijdig eindigt. Het kost Keizer, en met hem Dennis Bergkamp en Hennie Spijkerman, de kop. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen