"Het is een logische consequentie dat ook Bergkamp vertrok"

21 december 2017, 17:58

Behalve het ontslag van Marcel Keizer bij Ajax, zorgt ook het vertrek van Dennis Bergkamp voor gespreksstof. Bergkamp was naast individueel trainer ook lid van het technisch hart. "Het is een dapper besluit van Van der Sar om nu schoon schip te maken."

Bergkamp was een groot voorstander van Keizer als opvolger van de vertrokken Peter Bosz. "Hij heeft zich hard gemaakt voor diens komst, maar het is een mislukt project gebleken. Daarom is het vertrek van Bergkamp een logisch consequentie. Intern had hij al een flinke kras opgelopen rond de strijd rond Peter Bosz", duidt Arno Vermeulen, chef voetbal bij de NOS op de website van zijn werkgever.

Jan Joost van Gangelen, presentator bij FOX Sports, denkt dat de maat vol was. "Bergkamp was een legendarische speler, die vorige week ook een mooi standbeeld heeft gekregen. Maar het is wel een vreemde snuiter als het gaat om communiceren", zegt Van Gangelen bij Radio 538. "Hij is een soort mythische figuur, die een dikke vinger in de pap had. Ik denk dat ze er klaar mee waren."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen