"Het vertrek van Bergkamp weegt veel zwaarder dan exit Keizer"

21 december 2017, 17:55   Bijgewerkt: 22 december 2017, 07:37

Het vertrek van Dennis Bergkamp is veel ingrijpender dan de exit van trainer Marcel Keizer. Dat vindt David Endt althans. Volgens hem heeft dat vertrek namelijk veel meer gevolgen voor Ajax en is het zoeken van een opvolger van de man uit het Technisch Hart veel belangrijker dan een nieuwe trainer. "Dit besluit stond al veel langer in de planning, het heeft namelijk met beleid te maken", denkt Endt. "De opvolgers staan daarom al klaar."

Het vertrek van Wim Jonk, de exit van Peter Bosz en het feit dat Bergkamp zich zelden naar buiten uitsprak, zijn hem uiteindelijk fataal geworden, denkt Endt. "En ik denk dat ze een opvolger van hem, niet weer een dubbelrol geven. Hij had heel veel macht. Het was natuurlijk ook een merkwaardige constructie, assistent-trainer en lid van het Technisch Hart. Voor mij is Bergkamp dan ook de grootste verliezer van deze situatie. Zijn vertrek heeft zwaarwegende gevolgen."

Exit Keizer?

Aan de eerste mogelijke opvolger bij Ajax, schoot van Endt de naam van Peter Bosz binnen. "Zijn vijanden binnen de club zijn vertrokken. Hij heeft wel nog een flinke woordenwisseling gehad met Edwin van der Sar. Maar hoe sterk is diens positie nog? Bosz kent de spelers nog van vorig jaar en heeft succes gehad. Progressie geboekt. En het Ajax-publiek houdt nog van de voetbaluitvoering van Bosz. Iedereen heeft het er nog over."

Door: Nathan Sprey

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen