'Rode' Schahin kopt zwak Roda naar kwartfinale beker

21 december 2017, 20:37

Met de hakken over de sloot heeft Roda JC zich geplaatst voor de kwartfinale van de KNVB Beker. Donderdagavond boekte de hekkensluiter van de Eredivisie een minimale zege op tweede divisionist VVSB (0-1). Dani Schahin eiste niet voor het eerst dit seizoen weer een hoofdrol op bij Roda, dat geen enkel moment kon imponeren.

Schahin, die het begin deze maand publiekelijk aan de stok kreeg met het eigen publiek, was de maker van de enige goal maar bracht zijn ploeg ook in moeilijkheden. Hij maakte vroeg in de tweede helft het enige doelpunt. Op aangeven van Mikhail Rosheuvel (links op foto) kopte hij binnen. VVSB protesteerde nog voor een overtreding van Schahin, die geduwd zou hebben. Arbiter Ed Janssen ging daar niet in mee.

Higler stuurde Schahin amper tien minuten later na zijn doelpunt van het veld. Voor een vermeende elleboog kreeg de matchwinner zijn tweede gele kaart en moest hij vertrekken. Het zorgde voor hoop in de VVSB-harten, want er stond nog ruim een half uur op de klok. Tim de Rijk, die in de eerst helft de pal raakte, zag een goede kans gepakt worden door Hidde Jurjus. Daarnaast hielp Roda-verdediger Daryl Werker VVSB met een eigen doelpunt bijna aan de gelijkmaker.

Roda stelde daar zoals de hele wedstrijd weinig tegenover. Vanuit de counter was het wel eens dreigend, maar niet meer dan dat. Grote problemen bleven de ploeterende de ploeg van Robert Molenaar echter bespaard en staat het in de kwartfinale van de KNVB Beker.