Stegeman verliest in Kuip: "Machteloos is het juiste woord"

22 december 2017, 07:50

Vooraf liet John Stegeman weten dat Feyenoord niet onverslaanbaar was, maar Heracles Almelo is er donderdag niet in geslaagd om de pijnpunten van de Rotterdammers bloot te leggen. In de achtste finales van de KNVB Beker ging de ploeg uit Almelo met 3-1 onderuit. Stegeman spreekt van een terecht verlies.

''Machteloos, dat is denk ik het juiste woord'', analyseert hij de eerste twintig minuten van de wedstrijd bij Tubantia. ''We gaven heel makkelijk doelpunten weg en voor rust waren we totaal niet aan het voetballen'', aldus de coach. Heracles kwam vervolgens wel terug tot 2-1. ''Het verraste mij niet. Het werd hierdoor weer een echte wedstrijd. We knokten ons weer in de wedstrijd en in de tweede helft had er misschien nog wel meer ingezeten.''

In het tweede bedrijf wilde Heracles terugkomen, maar het was juist Feyenoord dat scoorde. ''De tweede helft was niet hoogstaand, maar we hebben zeker nog mogelijkheden gehad. Ja en dan komt die penalty, dan is het gebeurd. Maar ik heb het teruggezien, het was terecht.''