'Ajax schakelt snel door en gaat Ten Hag presenteren'

22 december 2017, 07:57

De zoektocht naar een nieuwe trainer is razendsnel afgerond door Ajax. Daags na het vertrek van Marcel Keizer en diens assistenten Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp, sijpelt het nieuws naar buiten dat Erik ten Hag de nieuwe hoofdtrainer in Amsterdam gaat worden. Volgens De Telegraaf wordt de oefenmeester van FC Utrecht na het weekend gepresenteerd.

Omdat de 47-jarige trainer in Utrecht nog een lopende verbintenis heeft, zal Ajax een afkoopsom op tafel moeten liggen om hem los te weken. Het gaat naar verluidt om een bedrag van zo'n 700.000 euro. Het is de bedoeling dat Alfred Schreuder, die nu als assistent-trainer furore maakt bij 1899 Hoffenheim, de rechterhand van Ten Hag gaat worden.

Ten Hag is sinds 2015 werkzaam bij FC Utrecht, dat hem destijds overnam van Bayern München II. In de Domstad is de trainer tevens werkzaam als technisch directeur. Ajax-directeur Marc Overmars kent Ten Hag nog van zijn periode bij Go Ahead Eagles. Als bestuurslid maakte de huidige Ajax-directeur zich in 2012 hard voor de komst van de trainer naar Deventer.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen