Ten Hag gaat voor record: "Tevredenheid leidt tot luiheid"

22 december 2017, 19:53

FC Utrecht sluit de eerste seizoenshelft af met een uitwedstrijd tegen NAC Breda. Onder Erik ten Hag werden in het jaar 2017 65 punten gepakt, een record voor FC Utrecht. Tevreden is de trainer echter nog niet en ook in Breda wil hij zijn team negentig minuten voor de punten zien strijden.

Ten Hag: "Tevredenheid leidt tot luiheid."

"Professioneel voetbal gaat niet alleen om geld, maar ook om de eer. We hebben dit jaar iets bijzonders neergezet en we willen dit jaar goed afsluiten. Het doel het puntenrecord verder aan te scherpen, dat is brandstof voor de ploeg", aldus een gemotiveerde Ten Hag op de website van FC Utrecht. "Tevredenheid leidt inderdaad tot luiheid; als wij nu achterover leunen, gaat het niet lukken morgen in Breda, tegen een voor elk punt knokkend NAC, een goed resultaat neer te zetten."

Eerder dit seizoen bleef Utrecht in De Galgenwaard op 2-2 steken tegen NAC. "In dat opzicht zijn er wel revanchegevoelens, ja", zegt Ten Hag, die hoopt dat Utrecht ervan heeft geleerd. "Het gebeurt te vaak dat we de tegenstander bij de strot hebben, maar dan niet doorbijten. Dan laten we nog wel eens los. Eerst moeten wij ons in deze winnende positie brengen en hopelijk hebben wij in dat geval geleerd van de lessen."

Vreven wil afrekenen met slechte gewoonte

Stijn Vreven zag dat NAC de afgelopen wedstrijden telkens de tegenstander in het zadel hielp. De trainer hoopt tegen Utrecht af te rekenen met deze gewoonte. "Voor 95 procent van alles wat mis gaat bij NAC, neem ik de verantwoordelijkheid. Voor corners tegen hebben wij hele duidelijke afspraken, maar op het moment suprême gaat het toch echt om de intensiteit. Een speler mag niet gokken en denken: 'De bal zal niet bij mijn tegenstander terechtkomen', zegt hij in gesprek met BN/De Stem.

Veel keuze heeft Vreven tegen Utrecht niet. Menno Koch, Karol Mets, Arno Verschueren, Olivier Rommens, Thomas Agyepong, Chiro Ntoko en Robbie Haemhouts ontbreken namelijk allen vanwege een blessure. Nigel Bertrams zit nog altijd een schorsing uit. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen