Kamer tegen doorberekenen politiekosten voetbal

Ger
6 juni 2006, 15:32

Een meerderheid in de Tweede Kamer ziet niets in het wetsvoorstel van minister Remkes (Binnenlandse Zaken) om politiekosten door te berekenen aan clubs in het betaald voetbal. Ondanks de negatieve reactie zal de bewindsman het voorstel toch indienen.

De tegenstand uit de Kamer wordt gevormd door regeringspartij CDA en oppositiepartij PvdA. Volgens Remkes is het CDA aan zijn voorstel gebonden door een afspraak in het regeerakkoord. Dit bleek dinsdag tijdens een bijeenkomst in Den Haag, waar directeur Henk Kesler van de sectie betaald voetbal van de KNVB pleitte voor een alternatief.

Kesler stelt dat de clubs niet om de agenten in de stadions vragen. Dat bepalen de burgemeesters en daarmee jagen ze volgens Kesler de clubs op kosten. Hij wil het strafrecht meer gaan toepassen in stadions en sneller en zwaarder straffen. Kesler stelt dat die methode in Engeland goed blijkt te werken.

Remkes vindt het niet meer dan redelijk dat kosten van agenten in het stadion worden doorberekend aan de clubs. Dat moet de clubs bovendien stimuleren om zelf veiligheidsmaatregelen te treffen. Zowel Remkes als de CDA-fractie pleit voor overleg met de KNVB, voordat het wetsvoorstel wordt ingediend.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen